30 Temmuz 2011 Cumartesi

"Genel Kurmay Başkanı ve 3 Kuvvet Komutanının İstifası" GAZETE MANŞETLERİ

HARBİYE MARŞI


Harbiye Marşı (Sözlü)  -Feuer_Frei-

Harbiye Marşı

Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfâdıyız
Tufanları gösteren tarihlerin yâdıyız
Kanla, irfanla kurduk biz bu Cumhuriyeti
Cehennemler kudursa ölmez nigâhbanıyız

Yaşa var ol Harbiye! Yıkılmaz satvetinle
Göklerden gelen bir ses sana ne diyor dinle
Türk vatanı üstünde sönmez güneşsin sen
Kartal yuvalarında hürdür millet seninle

Yüzyıllardır Harbiye bu orduya şan verir
Çıkardığı dehâlar semalara yükselir
Baştanbaşa tarihtir mektebin her zerresi
Sarsılmayan azminle çelik kal'alar erir

Şahikalar üstünde meydan okur bu erler
Yaklaşacak düşmana mezar olur bu yerler
Bağlayamaz bir kuvvet bu kasırga milleti
Tarihlere sorun ki, bize "ölmez Türk" derler

29 Temmuz 2011 Cuma

Genelkurmay Başkanlığı görevinden istifa ederek, emekliliğini isteyen Orgeneral Işık Koşaner veda mesajı yayınladı.

Genelkurmay Başkanlığı görevinden istifa ederek, emekliliğini isteyen Orgeneral Işık Koşaner veda mesajı yayınladı.

"Şu anda 173‘ü muvazzaf, 77‘si emekli olmak üzere 250 general-amiral, subay, astsubay ve uzman jandarma çavuş, hürriyetlerinden yoksun olarak tutuklu bulunmaktadır. Tutuklamaların evrensel hukuk kaidelerine, hakka, adalete ve vicdani değerlere uygun olarak yapıldığını kabul etmek, bir çok hukukçunun da ifade ettiği gibi, mümkün değildir. Bu durum, bir çok defa yetkili makamlara iletilmesine, anlatılmasına ve takip edilmesine rağmen soruna yasal çerçevede bir çözüm bulunması mümkün olmamıştır. Haklarında henüz hiç bir kesin yargı kararı olmamasına rağmen tutuklu bulunan 14 general-amiral ile 58 albay, hürriyetlerinin tehdit edilmesinin yanı sıra mevcut yasalarımız gereğince bu yıl yapılacak Yüksek Askeri Şura‘da değerlendirmeye girme hakkını kaybetmiş ve peşinen cezalandırılmıştır. Soruşturma ve uzun süreli tutuklamaların bir amacının da TSK‘nın sürekli gündemde tutularak kamuoyunda bir suç teşkilatı olduğu izleniminin yaratılmaya çalışıldığı, bunu fırsat bilen yanlı medyanın da her türlü yalan haber, iftira ve suçlamalarla yüce ulusumuzu kendi silahlı kuvvetlerine karşı tavır almaya teşvik ettiği dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu durumun önlenememesi ve yetkili makamlar nezdinde yapılan girişimlerin dikkate alınmaması Genelkurmay Başkanı olarak personelimin hak ve hukukunu koruma sorumluluğumu yerine getirmeme engel olduğundan, işgal ettiğim bu yüce makamda göreve devam etme imkanını ortadan kaldırmıştır. Şartlar ne olursa olsun TSK‘nın kahraman mensuplarının kutsal görevlerinde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üstün disiplin, cesaret ve fedakarlıkla başarıya ulaşacaklarına olan kesin inancımı bir kez daha güvenle ifade ederken, TSK‘nın tüm mensuplarına sağlık ve esenlikler dilerim"

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Bireysel emeklilikte şikâyet et, vergini al


YÜZBİNLERCE vatandaşa bir umut daha...

Dava açma süresini kaçıranlardan, daha önce Hürriyet’te önerdiğimiz “Şikayet yolu ile düzeltme” yolunu izleyenlere, ana paradan kesilen yüzde 15 vergiler iade edilmeye başladı...
OLAY NEYDİ?

Bireysel emeklilik sistemi, katılımcı sayısı 2,5 milyon civarında, fon büyüklüğü de 13 milyar lira civarında olan bir sistem. Üyelerin yüzde 38’i 25-34 yaş, yüzde 33’ü 35-44 yaş, yüzde 19’u 45-55 yaş arası kişilerden oluşuyor. 56 yaş üzerinde bu oran yüzde 4.
İleri yaşlarda, “ikinci bir emekli aylığı” umuduyla sisteme girilip prim ödeniyor.
Bu arada, genellikle paraya ihtiyaç nedeniyle sistemden ayrılmalar da oluyor. Ayrılanlara; anaparaları ve getirisi ödeniyor. 10 yılı doldurmayanlara yapılan ödemelerde; hem anaparadan hem de getirisinden yüzde 15 vergi kesiliyor.
Anaparadan vergi kesilmesi, vergi sisteminin özüne ve yasalara aykırı. Nitekim Gelir Vergisi Kanunu’nda da anaparadan vergi kesileceği, yazılı değil.
Haksız kesilen vergiyi geri almak isteyenlerin; 30 gün içinde, İstanbul Vergi Mahkemesi Başkanlığı’na dava açmaları gerekiyor. Açılan davaların tamamı, “vatandaş lehine” sonuçlandı. Danıştay’da “anaparadan vergi kesilemez” diye karar verdi (Dn. Dördüncü Dairesi, 24 Ocak 2011 Tarih ve E.2009/8882, K.2011/269). Bunların tamamını Hürriyet okurlarına “canlı yayın” yapar gibi anında duyurduk.
Onları yönlendirip, dilekçe örneğini de verdik. Gidip dava açtılar ve paralarını “tıkır tıkır” geri aldılar.

DAVA SÜRESİNİ KAÇIRANLAR

DEVAMI

20 Temmuz 2011 Çarşamba

“Türkiye’nin teknoloji ekranı” TeknoTV yayında!


Teknolojiyi her yönüyle, enine boyuna işleyen video kanalı TeknoTV, Hürriyet WebTV çatısı altında yayın hayatına başladı.

“Türkiye’nin teknoloji ekranı” sloganıyla yola çıkan bu kanalda, siz internet kullanıcıları için günlük hayatta oldukça fayda sağlayacak teknolojik püf noktaları yer alıyor. Ayrıca, merakla beklediğiniz en yeni ürünlerin özel tanıtımları ve satın alma rehberleri PCnet Yayın Yönetmeni Erdal Kaplanseren ve Çağla Pınar Tunçel’in sunuculuğunda yayımlanıyor.

webtv.hurriyet.com.tr/teknotv adresinden ulaşabileceğiniz TeknoTV, her hafta onlarca video ile zenginleşerek yeni içerikler sunmaya devam ediyor.

Örneğin, son dönemin en popüler ürünlerinden olan 3 boyutlu televizyonlarla ilgileniyorsanız, bu incelemeyi mutlaka izleyin! 3D teknoloji hakkında bilmeniz gereken temel bilgileri ve 3D TV satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini Erdal Kaplanseren anlatıyor:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Bir bumads advertorial içeriğidir.

14 Temmuz 2011 Perşembe

13 Vatan evladı ŞEHİT, biz ise neler ile uğraştırılıyoruz.

13 Vatan evladı ŞEHİT, biz ise neler ile uğraştırılıyoruz. 


Şike soruşturmaları, şampiyonluk elden gidecek mi? beşiktaş kupayı iade etti, fenerbahçe de etmeli mi !!!!!!!! 


eeee hadi bakalım, cadde de kupamız elimizde alınmasın diye yürüyenler, beşiktaş adliyesinin önünde çok yaşa başkan diye nara atanlar, kupa bizim hakkımız diye ağzı sulananlar.... 


ey gidi BJK, FB, TS, GS ve diğer takım taraftarları 


ÜLKE ELDEN GİDİYOR, UYANIN ... 


VATAN BÖLÜNÜYOR, 
PAZARLIKLAR YAPILIYOR, 
ANLAŞMALAR YAPILIYOR.... 


bakalım kaçınız şehitlerimiz uğurlanırken YANLARINDA OLACAKSINIZ...... 


Allah rahmet eylesin ve mekanları cennet olsun...

ÇARŞI "Temizlik Hareketi"

Futbol endüstriyelleşmiş olabilir.
Ama biz malul/meta değiliz.
Taraftarız.
Seyirciyiz.
Renklerine sevdalandığımız tutkunlarız.
Hangi Beşiktaşlı başarısızlıktan dolayı takımını terk etmiş?
Hangi Beşiktaşlı yenilgiden sonra takımına küsmüş?
Hangi Beşiktaşlı harama tevessül etmiş?
Yıllardır söyledik. Şimdi bağırmak zamanı.
Şeref’inizle oynayın, Hakkı’nızla kazanın!
Beşiktaş’ı bir değerler manzumesine dönüştüren, “duruşumuzu” borçlu olduğumuz iki abide isme yakışanı yapın.

13 Temmuz 2011 Çarşamba

UEFA Kararını verdi


 Şu anki bilgiler doğrultusunda, soruşturmada adı geçen herhangi bir kulübün Avrupa kupalarına katılmasının reddedilmesini gerektirecek UEFA yönetmeliğine aykırı hiçbir şey yoktur.









5 Temmuz 2011 Salı

UNUTMAYIN Adalet Birgün Herkese Lazım Olur !!!!!!

   Anayasanın 38/4. ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 6/2.maddelerinde düzenlenmiş bulunan suçsuzluk karinesi, suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kişinin suçsuz sayılması gerektiğini ifade etmektedir. 


Bu karine uyarınca, suçsuz olduğunu varsayılan kişinin suçlu kabul edilmesi için kesin hükümle mahkum olması, mahkumiyet için de fiilin ispatlanması gereklidir. 


Yukarıda ki anayasa maddesinden yola çıkarak, kişiler hakkında yapacağımız yorum ve yargılarda çok dikkatli davranmalıyız.


olaylara bakarken,
* benim desteklediğim siyasi görüş,
* benim beğendiğim kişi veya arkadaş,
* benim tuttuğum takım


iyidir, güzeldir ve suçsuzdur.


ama karşı görüş, sevmediğiniz kişi veya karşı takımlar


kötüdür, yapmıştır, suçludur.


olaylara bakış açımızı adil olma prensibi ile yapabilir ve 


"suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kişinin suçsuz sayılması gerektiğini"


unutmaz isek, en doğrusunu yapmış oluruz.


UNUTMAYIN Adalet Birgün Herkese Lazım Olur !!!!!!


erol ışık 05.07.2011

Sizi ilgilendiren haberleri kaçırmayın !

Gündemde merakla takip ettiğiniz bir konuda gelişmeler oldu mu? Beklediğiniz film ne zaman gösterime girecek? En sevdiğiniz sanatçının yakında bir konseri var mı? Peki takip ettiğiniz ünlüler nerede, ne yapıyorlar? 

Böyle soruların cevabını merak ediyorsanız, hurriyet.com.tr'nin ücretsiz bir hizmeti olan Mind sizin için çok faydalı olabilir. Mind, önemsediğiniz konularla ilgili hiç bir haberi kaçırmamanızı sağlayacak. Merak ettiğiniz konularda yayınlanan haberler size e-posta aracılığıyla bildirilecek.

Peki Mind nasıl çalışıyor? Mind websitesine girerek (http://mind.hurriyet.com.tr) kaydolun ve takip etmek istediğiniz konuların listesini oluşturun. Örneğin: "Kraliyet Düğünü", "Wikileaks Skandalı", "Nuri Bilge Ceylan" ve "Tarkan". Artık bu konularla ilgili yayınlanan haberlerden, tercih ettiğiniz sıklıkta gönderilecek e-postalar sayesinde haberdar olacaksınız.

Eğer bir haber yayınlanır yayınlanmaz haberdar olmak isterseniz, Mind'ın masaüstü uygulamasını da yükleyebilirsiniz. Ayrıca dilediğiniz zaman Mind websitesinden, takip ettiğiniz konularla ilgili geçmişte yayınlanan haber başlıklarına ulaşabilir ve bunları haber arşivinize ekleyebilirsiniz. 

Mind, ilgilendiğiniz haberlere ulaşmanın en kolay yoludur. Siz de tıklayarak takip listenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz...


Bir bumads advertorial içeriğidir.



2 Temmuz 2011 Cumartesi

Unutmayın ki adalet herkese lazım.


Hakkımızda

Bizler, Ağır Ceza Mahkemeleri’nde görülen çeşitli davalar kapsamında tutuklu ya da sanık durumunda bulunan subay ve astsubay aileleri tarafından oluşturulan “Vardiya Bizde Platformu”nun üyeleriyiz.
Bizler, Türkiye’nin darbelerle dolu karanlık geçmişini esefle kınayan ve gerçek darbecilerin arkasında asla durmayacak olan sivilleriz.
 Bizler, ne dünkü zulümleri, ne bugünkü hukuksuzlukları ne de yarın doğabilecek haksızlıkları onaylayabiliriz.
Bizler; eşlerimizin, babalarımızın ve yakınlarımızın yargılandığı davaların delillerindeki sahteciliklere dikkat çekmek istiyoruz. Bu davaların toplumun tamamını ilgilendiren özel davalar olması nedeniyle komuoyunu da yapılan sahtecilikler konusunda bilgilendirme ihtiyacı duyuyoruz.
Bizler fazlasıyla gecikmiş olan adil yargılamanın bir an önce gerçekleşmesini ve bu yargılama sürecinin TRT’nin bir kanalından canlı olarak yayınlanmasını talep ediyoruz.
Unutmayın ki adalet herkese lazım.
VARDİYA BİZDE PLATFORMU

Tavuk döner yiyenler dikkat!

Ucuz olması nedeniyle tüketimi giderek artan tavuk dönerde, maliyeti düşürmek amacıyla içine karıştırılan deri, sakatat gibi ürünlere son olarak inek memesi de eklendi.


Çarşı merkezlerinde, okul ve dershanelerin civarındaki kafeteryalarda ve seyyar tezgahlarda satılan tavuk döner, ucuzluğu ve hazırlanmasının kolaylığı nedeni ile büyük rağbet görüyor. Türk usulü fast food olarak da adlandırılan ekmek arası tavuk dönerin fiyatı mahalle aralarında ayranla birlikte 1 TL’ye kadar düşebiliyor.

Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkan Vekili Şefik Aslan, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicinin sağlıklı ve ucuz olması nedeniyle beyaz ete yöneldiğini belirterek, bu kapsamda tavuk dönerin imalat ve satışının da kolay olması nedeni ile yaygınlaştığını söyledi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...