20 Temmuz 2012 Cuma

Tavuk Dünyası, Franchising Dünyası

“Yiyecek ve restoran hizmetleri sektörü, hızla büyüyen ve talebi her geçen gün artan bir sektör olup girişimciler riske girmeden, başarılı firmalardan alacakları franchiseler ile yatırımlarının başarılı olmalarını sağlayabilirler” diyen Tavuk Dünyası Franchising Koordinatörü Erol Işık sorularımızı yanıtladı.


FRANCHISE DÜNYASI DERGİSİ TEMMUZ SAYISI RÖPORTAJ




Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Merhaba, ben Erol IşıkTavuk Dünyası markasının Franchising Koordinatörüyüm.


Firmanızın kuruluş ve gelişim süreci hakkında bilgi alabilirmiyiz?
Tavuk Dünyası markası, yeme içme sektöründe 2003 yılından buyana faaliyet gösteren, bugün 4 ilde 15 farklı noktada restoran- cafe hizmeti veren şirketleri bünyesinde bulunduran Özmar A.Ş. tarafından geliştirilmiştir. Özmar A.Ş. bünyesinde restoran danışmanlık hizmetleri birimi, restoran tedarik birimi ve lojistik hizmetleri birimleri aktif olarak restoran işletmelerine destek vermektedir.


Ülkemizde yeme içme sektöründeki ihtiyaçları araştıran Özmar A.Ş. güvenilir bir kurumun çatısı altında, Türk insanının damak tadına uygun, sadece tavuk ürünleri satışı yapılan bir restoran zinciri açığını tespit etti. 2 yıl süren AR-GE ve markalaşma süreci sonunda altyapı çalışmalarını tamamlamış olan Tavuk Dünyası, kısa süre içinde İstanbul’dan başlayarak Türkiye’ye yayılma hedefini ortaya koydu.






Şu an kaç şube ile ve nerelerde hizmet veriyorsunuz?
Yaylada AVM/ Maltepe, Tepe Nautilus AVM / Kadıköy, BuYaka AVM /Ümraniye, 
Optimum AVM/ Ankara, Perlavista AVM/ Beylikdüzü, OptimumAVM/ İzmir, CevahirAVM / Şişli, Akbatı AVM / Esenyurt Olmak üzere 8 noktada hizmet vermekteyiz.  


Franchise vermeye ne zaman başladınız? Neden Franchise sistemini seçtiniz?
Az önce belirttiğimiz 2 yıllık AR-GE sürecinden sonra, Tavuk Dünyası konseptinin lansmanını Ocak 2012 itibari ile gerçekleştirdik ve alışveriş merkezleri ile görüşmeye başladık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Şubat 2012 itibari franchise vermeye başladık. Franchise sistemini ise markamızın gelişimi için en iyi yöntem olarak gördüğümüz için seçtik. Çünkü franchise sistemi işini geliştirmek ve yeni iş kurmak isteyen girişimcileri bir araya getiren ve markanın gelişmesini sağlayan ve her tarafın haklarını en iyi şekilde koruyan bir sistem.


Yatırımcı adaylarında aradığınız kriterler neler?
Tavuk Dünyası restoranı açmak isteyen yatırımcı adaylarında aradığımız en büyük kriter, franchise sistemini bilmesi ve özümsemesi, markamıza sahip çıkması ve markamızın büyümesine bizim kadar özen göstermesidir.


Denetlemeleri nasıl gerçekleştiriyorsunuz?
Öncelikle franchise görüşmelerinden başlamak üzere yatırımcılarımıza sistemimizi ve beklentilerimizi çok iyi bir şekilde anlatıyoruz. Böylelikle yatırımcılarımız, yatırımlarının başarılı olabilmesi için gerekli şartları ve kontrol sistemlerini çok iyi öğreniyorlar. Franchise sisteminin ve yatırımın başarılı olabilmesinin, sisteme tam olarak
uymak olduğu bilincine varan yatırımcılarımız, öncelikle sistemin kontrol noktalarını çok iyi uyguluyorlar ve böylece bizim operasyon/denetim bölümlerine çok fazla iş bırakmıyorlar. Bizde yaptığımız rutin ve gizli denetimler ile sistemi düzenli kontrol ediyoruz. Ama bu konuda bizim en büyük denetim kaynağımız, müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler.


Firmanız bünyesinde Franchise sistemiyle açılacak bir işletmenin ortalama maliyeti nedir?
Franchise sistemi ile bir alışveriş merkezinde açılacak, bir restoranımızın maliyeti 220 bin ile 300 bin Türk Lirası arasında olmaktadır.


Girişimcilerin firmanızı tercih etme nedenleri nelerdir?
10 yılın üzerinde yeme-içme sektöründe hizmet veren ve yatırımlarını franchise sistemi ile yapan bir firma olarak; Sektörü ve sektördeki ihtiyaçları ve franchise sistemini ve Türkiye deki uygulamalarını
çok iyi bildiğimize inanıyoruz. Bu bilinç ile oluşturduğumuz konseptimiz Türkiye de olmayan bir konsept olup, sektördeki çok büyük bir talebi karşılamaya yönelik olup, oluşturduğumuz franchise sistemi ise Türk yatırımcısının yatırım ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaktadır.


Girişimcilerin başarılı olması için nelere dikkat etmeleri gerekir?
Öncelikle yatırımcının franchise sistemini iyi bilmesi ve franchise aldığı firmaya güvenmesi gerekmektedir. Böylece yaptığı yatırıma hakim olabilir ve başarılı olmak için neler istendiğini ve neler yapması gerektiğini bilir. Restoran ve hizmet sektörü için en önemli unsurlardan biri ise girişimcinin yatırımını kontrol etmesi ve ilgilenmesidir.


Girişimciler neden bu alanda franchisee almalıdırlar?
Yiyecek ve restoran hizmetleri sektörü, hızla büyüyen ve talebi her geçen gün artan bir sektör olup girişimciler
riske girmeden,başarılı firmalardan alacakları franchiseler ile yatırımlarının başarılı olmalarını sağlayabilirler.




Bu alana getirdiğiniz yeniliklerden bahseder misiniz?
Tavuk Dünyası konseptinde sunduğumuz soslu tavuk ürünleri; sağlıklı özel soslarımız ile en az 12 saat marine edilmekte olup, +4 derecede, şoklanmadan saklanmakta ve sevk edilmektedir. Ve ürünlerimiz müşterilerimiz siparişlerini verdikleri anda gözlerinin önünde, tavada pişirilip, sunulmaktadır.


  




Faaliyet gösterdiğiniz alanın geleceği ile ilgili düşünceleriniz neler?
Günümüzde ekonomik koşullarında ki gelişme ve yeme içme sektöründeki değişim ve gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, sektörümüz gelecek vaat eden sektörler arasındadır. Ama burada anlatmak istediğim sadece sektörün gelişmesi değil, kişilerin aynı zamanda sağlıklı yiyeceklere yönelmesi ve sağlıklı yiyecekler tüketme isteğindeki bilinç ve gelişimdir. Bizde Tavuk Dünyası olarak sağlıklı ürünler sunduğumuz için, gelişmemizin daha hızlı olacağına inanmaktayız.


Önümüzdeki dönem hedeflerinizle ilgili bilgi alabilir miyiz?
Öncelikle misafirlerimize sağlıklı ve iyi ürün ve hizmetler sunmak konusunda her geçen gün kendimizi geliştirmekte ve AR-GE çalışmalarına ve müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlere önem vermekteyiz.
Bu bilinç ile hizmet noktalarımızı artırmak ve yeni restoranlar açmak için çalışmaktayız ve 2013 ilk çeyreğindeki restoran sayısı hedefimiz 20’dir. Bu konudaki çalışmalarımız hızla devam etmekte
olup, bizimle beraber yola çıkan, tedarikçilerimize, yatırımcılarımıza ve AVM yönetimlerine desteklerinden ötürü sizin vasıtanız ile teşekkür ediyoruz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...