2 Eylül 2010 Perşembe

ALBAY ÇİÇEK Tutsaklık bitene dek ölüm orucundayım

İstanbul’da İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın altında ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Albay Dursun Çiçek, ölüm orucuna başladı.

Ramazan nedeniyle oruç tutan Çiçek, önceki gün görülen duruşmada tahliye edilmeyince orucunu açmadı. Kızı İrem Çiçek aracılığı ile ölüm orucuna başladığını açıklayan Çiçek, yine kızı aracılığı ile yaptığı açıklamada “Aklı ve vicdanı hür insanlara sesleniyorum. İftira, yargısız infaz ve tutsaklık bitinceye, hakimler hukuk ve vicdanlarına göre karar verinceye, hukuk ve adalet geri gelip hukuk cinayeti bitinceye kadar, orucumu açmayacağım” dedi.



Çiçek’in kızı İrem Çiçek ise açıklamasında şunlara yer verdi: “Babam Dursun Çiçek, Beşiktaş’taki hukuk cinayetini, yaşanan bu acı süreçteki derin sessizliği sona erdirmek ve vicdanlarının sesi kısılmış insanlara vicdanını hatırlatmak için bir karar vermiştir. Biz Çiçek Ailesi olarak babamın sağlığını bozmasına elbette mani olmaya çalışacağız. Ancak gelinen bu süreçte payı olan herkesi şimdiden tebrik ederim!” Çiçek’in avukatı Celal Ülgen de, Çiçek’in ölüm orucundan vazgeçmemesi halinde eşi Gülşen Çiçek ile kızı İrem Çiçek’in de ölüm orucuna başlayacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...