29 Eylül 2010 Çarşamba

Avcı, ilk açıklamasında şöyle dedi: "Haklılığımız anlaşıldı, tutuklama çıktı..."

Yazdığı kitapla birilerini kızdırmıştı, şimdi tutuklananlar arasında Hanefi Avcı da var..


"Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabıyla tartışma yaratan ve Fethullah Gülen cemaatini kızdıran eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, tutuklandı




Devrimci Karargah soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Hanefi Avcı Polis nezaretinde Ankara'daki evinde gözaltına alınmıştı. Avcı, saat 14.20 sıralarında uçakla İstanbul'a getirilmiş ve ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürülmüştü.


SUÇLAMA: TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM !

Yaklaşık 6 saat kaldığı Beşiktaş’taki adliye binasında savcıya ifade vermeyi reddeden ve avukat istemeyen Avcı, yaklaşık 2.5 saat de hakim karşısında kaldı.
Avcı'nın hakim ile karşılıklı olarak durduğu gözlemlenirken, bu durum ifade verdiği yorumlarına neden oldu. Ve saat 21.00 sularında Avcı’nın mahkeme tarafından ‘terör örgütüne yardım’dan tutuklandığı belirtildi.

"HAKLILIĞIMIZ ANLAŞILDI.."

Avcı, ilk açıklamasında şöyle dedi: "Haklılığımız anlaşıldı, tutuklama çıktı..."
Avcı, yeni kitabı sonrası katıldığı Yazı İşleri programında, "Beni zor duruma düşürmek için ellerinden geleni yapacaklar" demişti.

SUSMA HAKKINI KULLANDI
Hanefi Avcı savcılıkta avukat kabul etmedi, ifade vermedi ve tutanağı imzalamadı. Avcı tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

"ZORLA GÖTÜRÜLÜYORUM"
Hanefi Avcı, bugün Ankara'da gözaltına alınmadan önce bazı basın mensuplarını yazılı açıklama gönderdi. Hanefi Avcı, açıklamada, alnının açık olduğunu ve adalete veremeyeceği hiçbir hesabının bulunmadığını söyledi. Hiç kimse ile suç içerecek, davranışkonuşma ve ilişkisinin olamayacağını ifade eden Hanefi Avcı, kitabını yazarken “Bana her şeyi yapmayı deneyeceklerdir dediğini ama bu kadarını da beklemediğini ifade etti.
Hakkındaki iddiaların bir cemaat operasyonu olduğunu öne süren Hanefi Avcı, "Zorla götürürüler ama asla kendi gönlümle gitmeyeceğim, cemaatin plan ve programı doğrultusunda hareket eden hiçbir kimse ve makamın önünde eğilmem, bu devletin yasalarına göre davrandığına inanmadığım adalet makamının hiçbir sorusuna da cevap vermem" dedi.

TELEFONU KULLANMIŞTI
İstanbul'da “Devrimci Karagah” örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 13’ü tutuklanmıştı.
Hanefi Avcı'nın, tutuklananlar arasında yer alan Necdet Kılıç’a ait telefonlardan birini kullandığı ortaya çıkmıştı.
Avcı'nın Necdet Kılıç'ı Mersin'de görev yaptığı 1980'li yıllardan beri tanıdığı belirtiliyor.
Bu arada, Hanefi Avcı'nın, sözkonusu operasyonla ilgili olarak bu haftabir basın toplantısı yapması bekleniyordu.

HANEFİ AVCI'NIN EŞİ ŞENAY AVCI: "EŞİMİ SUSTURAMAYACAKLAR"
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne ait lojmanda kalan Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı, mahkeme kararı ile polislerin eve geldiğini ve aramayaptığını söyleyerek, “Bir şey yok evi arıyorlar. Arasınlar bir şey yok. Burası polis evidir. Ben polis eşiyim." dedi.
Eşinin Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldüğünü söyleyen Şenay Avcı, “Ben dağ gibi bir adamın eşiyim.Benim eşim devletine çalışmaktan başka bir şey yapmadı. Benim eşim yüzünün akı ile duruyor. Yine kitabını yazacak kimse susturamayacak. Kimse susturamaz. Aileolarak kale gibi arkasındayız"diye konuştu.
BAKAN ATALAY: YARGI İSTEDİ
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'Avcı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili yargının talebi oldu' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...