28 Eylül 2010 Salı

Çığ: Siz Silivri’den çıkana kadar ölmeyeceğim İkinci Ergenekon davasının bügünkü duruşmasını izleyen 96 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, tutuklulara “Siz çıkana kadar ölmeyeceğim" diye seslendi.


Silivri’ye Gençlik Damgasını Vurdu
ÇIĞ: 'SÖZ VERDİM, SİZ ÇIKINCAYA KADAR ÖLMEYECEĞİM'
İkinci Ergenekon davasının 82. duruşmasında Kara Pilot Teğmen Mehmet Ali Çelebi savunmasına devam ediyor. Hakkındaki suçlamaları yirmiye yakın madde halinde topladığını belirten Teğmen Çelebi bütün iddialara teker teker yanıt vereceğini ifade etti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevi içerisinde kurulan duruşma salonunda görülen davada tutuklu sanık Çelebi yarım kalan savunmasında salondakileri “büyüledi.”
“Sorumluluklarımı Yerine Getirdiğim İçin Buradayım"Savunma yapmasa bile iddiaların kendisinin ceza almasına yetmeyeceğini savunan Teğmen Çelebi, sözlerine şöyle devam etti:“Ancak konuşmamdaki amacım, Türk evladına doğrunun yanlıştan daha önemli olduğunu göstermektir. “Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ’Cumhuriyetin vatandaşı olmak sadece haklar değil, sorumluluklar da içerir’ demişti. Ben bu sorumlukları yerine getirdiğim için buradayım. Mevzu vatansa gerisi teferruattır"


Atatürk’ten yaptığı alıntıların iddianamede suç unsuru olarak yer aldığını söyleyen Çelebi, “Diğer komutanlarıma yaptıkları gibi benim evime CD koymadılar ancak benim için uydurma adres ürettiler" dedi. Teğmen Çelebi, özel hat kullandığı ve bu hat aracılığıyla örgütlenme çalışması yaptığı yönündeki suçlamanın da doğru olmadığını belirterek, davanın sanığı diğer teğmenlerin bazılarıyla telefon görüşmesi bile bulunmadığını ifade etti.
Rakamların  DiliGörsel sunu şeklinde yaptığı savunmada her iddiayı tek tek ele alarak çürüten Çelebi rakamların dilini de kullandı. 8 ve 1064160 rakamlarını karşılaştıran Çelebi, “8 rakamı “Ben Apo’nun talimatıyla geldim, pişman değilim” diyen bir PKK’lının Habur çadır mahkemesinde sorgulanıp serbest bırakılma kararını aldığı süreyi ifade ediyor. 1064160 ise Türk Ordusuna sadakatla bağlı genç bir teğmenin Atatürk Devrimlerini, bölünmez bütünlüğü savunduğu halde hapiste esir tutulduğu süreyi ifade ediyor” dedi. Ve savunmasına şöyle devam etti: 
“Mehmet Ali Çelebi’nin kıymeti yok. Ancak Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin kıymeti var. Onun için hep üniformalı resimlerle terörist gibi gösteriliyoruz. Amaç, Harbiye’yi bitirmek. Harbiye Türkiye’nin kalbidir. O törende Abdullah Gül de vardı. Madem o bir terör toplantısı, gereği yapılsın. Ajandama aldığım notlar suç kanıtı olarak getirilmiş. Bakın ne yazıyor “Benim yolum Mustafa Kemal’in yolu. Bu yol olmazda emperyalizme karşı duramayız.”
Gençliğe Hitabe ve Bursa Nutku Suç Unsuru Gibi GösteriliyorGençliğe Hitabe ve Bursa Nutku suç unsuru gibi gösteriliyor. Bursa Nutku panzehirdir. Atatürk, Cumhuriyeti mahkemelere, polislere değil gençliğe emanet etti. Kimse gençlikten “seyreden” olmasını istemesin.  Biz seyreden değil, omuz veren olacağız. Mustafa Kemal’in yaktığı ateşi sürekli parlatacağız.” 
 “Onlar Çıkana Kadar Ölmeyeceğim"Öğle arası verildiğinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri,en genç üyelerimizden 96 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Mehmet Ali Çelebi’nin annesi-babası Rukiye ve Muharrem Çelebi ve duruşmayı izlemeye gelen yurttaşların katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.  Tutuklu sanıklara söz verdiğini belirten Çığ, “Vatansever dostlarımızın burada kapalı kalması yatarken, yemek yerken her an aklımda. Onlar için dua ediyorum. Onlara bugün söz verdim. Siz çıkana kadar ölmeyeceğim" dedi. “Gençler oldukça asla karamsarlığa yer yok. Gençliğimize güveniyoruz” diyerek TGB’ye olan inancını bir kez daha kamuoyuna açıkladı.
Sakarya Savaşı gibi Milletin Subaylarının Öne Çıkacağı ZamandayızBasın açıklamasında konuşan TGB Genel Başkanı İlker Yücel ise şunlara değindi: “Türk milletinin sınırları zorlanıyor. Vatan düşmanlarını uyarıyoruz. Bu millet sabırlıdır. Polat’da toplar patlayana kadar da bekler. Ama bir doğruldu mu yerinden dünyanın gidişatını değiştirir. İşte o zaman Namık Kemal olur dikiliriz karşılarına, Mithatpaşa olup anayasamızı savunuruz, Mehmet Akif olup bağımsızlık için ayaklandırırız milleti. Kubilay olup gericiliğin üzerine yürürüz. Bugün burada işte bu irade, Türk Gençliğinin iradesi yargılanmaktadır. Tıpkı Sakarya Savaşında olduğu gibi milletin subaylarının kendini feda edeceği bir süreçteyiz. Bu milletten binlerce fedayi çıkacaktır. Biz TGB olarak fedai olmaya yemin ettik.
“Onlar Çocuklarının Yüzüne Bakamayacak, Biz Evladımızla Onur Duyuyoruz”Mehmet Ali Çelebi’nin babası Muharrem Çelebi oğlunun hiçbir suçu olmadığını söyleyerek, “Burada hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku işliyor" diye konuştu. Bizlere bu muameleleri yapanlar yarın çocuklarının yüzlerine bakamayacaklar. Ama biz evladımızla gurur duyuyoruz. O bizim onurumuzdur. Tutuklu Teğmenin annesi Rukiye Çelebi ise “Türkiye laiktir laik kalacak.Cumhuriyet ilelebet yaşayacak. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi. Açıklama “Atatürk Gençliği Görev Başında” “Ergenekon tertibi Amerikan oyunu” “Yurtseverler çıkacak hesap soracak” sloganlarıyla son buldu.
silivri-tegmen1

silivri-tegmen2

silivri-tegmen3

silivri-tegmen5

silivri-tegmen6

silivri-tegmen8

silivri-tegmen7





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...